martie 2, 2016

20%

REDIRECȚIONAREA A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT CĂTRE ASOCIAȚIA ARCA – UN AJUTOR PENTRU TINE

 

Ce înseamnă redirecționarea a 20% din impozitul pe profit?

 

          Suma redirecționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

          Deși Codul Fiscal permite înca din 2004 ca firmele să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG (fără nici o cheltuială suplimentară) foarte puține companii uzează de această facilitate.

!!!ATENȚIE!!!

          A nu se confunda cu redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii. Aceasta se adresează doar persoanelor fizice salariate.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit?

 

          Modalitatea de redirecționare este foarte simpla:
          Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare (LEIEUROUSD) cu asociația noastră, pe care își dorește să o susțină, iar cheltuielile sunt deductibile.

          Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirecționării a 20% din impozitul pe profit?

 

          Avantajele unui asemenea tip de sponsorizări este că reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care în alte condiții ar ajunge oricum la stat, și, în plus, contribuie la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială.

          De asemenea, contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale.

Cine sunt beneficiarii celor 20% din impozitul pe profit?

 

          ASOCIAȚIA ARCA – UN AJUTOR PENTRU TINE