februarie 11, 2016

Despre noi

PRIMII PAȘI

Asociația ARCA a fost înființată în 18.11.2015 având CIF: 35244210, cu sediul în Timișoara, str. Martir Mihai Aprod, nr.3, ap. 24.

SCOP

Scopul asociației este de a construi o casă de tip familial pentru copiii aflați în situație de risc(abandonați). În sensul acesta, am cumpărat în 28.09.2016 un teren de 1000 mp în Pișchia (jud. Timiș), cf. Dosar nr. 195548/28.09.2016, înregistrat la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Banii adunați pentru achiziționarea terenului au fost din donații și sponsorizări.

DESFĂȘURARE PROIECT

Următorul pas este construirea clădirii. Am efectuat studiul geotehnic și topometric al terenului, iar proiectul arhitectural al casei se apropie de finalizare, așadar, dacă din punct de vedere financiar, toate lucrurile vor merge cum ne-am propus, anul acesta, dorim să începem construcția clădirii pentru ca cei 28 de copii pe care vrem să-i ajutăm să poată avea o casă. Proiectul de structură, instalații sanitare, termice și electrice, urmează a fi finializate în următoarele săptămâni.

În acest proiect sunt implicați voluntari din diferite departamente pe care ARCA le-a dezvoltat, cum ar fi pregătirea produselor pentru participarea la târguri de Paște, Crăciun etc. Produsele sunt realizate de voluntarii ARCA HANDMADE. Pe lângă aceste târguri, participăm și la târguri SH, iar produsele prezentate, sunt din donații, pe care voluntarii noștri le selectează cu atenție și multă grijă. Departamentul de Marketing & Publicitate are voluntari care se ocupă de tot ceea ce înseamnă „imaginea” ARCA, iar departamentul Juridic & Financiar este în grija voluntarilor care se asigură că toate activitățiile sunt desfășurate în conformitate cu prevederile legale.

DESPRE COPII
OBIECTIVE

Dintre copiii ce vor veni la noi, vor face parte și copii care au diferite dizabilități fizice. Copiii îi vom cunoaște prin DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Vom face un parteneriat în urma căruia vom putea primi copii cu diferite vârste (între 3 și 18 ani), aflați în situație de risc(abandonați).

Copiilor care vor împlini vârsta de 18 ani le vom asigura un sprijin până se vor putea întreține singuri.

OBIECTIVELE acestui proiect sunt:

• cazarea copiilor într-o casă de tip familial
• sprijinirea lor pe toată durata cazării cu alimente, haine,rechizite și alte nevoi personale
• prevenirea abandonului școlar
• reintegrare socială

Cele menționate pot fi urmărite și verificate pe site-ul nostru și pe pagina de facebook.

Dacă doriți să vă implicați în acest proiect, o puteți face prin mai multe modalități: sponsorizări, donații(materiale de construcții, mașină transport alimente/persoane, aparate electrocasnice, mobilier etc.)